(1993 – 1994)
GRUPPLEDELSE «Folkelivsekvensen», PRODUKSJONSASSISTANSE 

olseremoniene1994_710x350
Fra åpningsseremoniene for de XVII Olympiske vinterleker på Lillehammer 1994

«The best Olympic Winter Games ever» (IOCs president Juan Antonio Samaranch). 

Vel 2900 mennesker var involvert i åpnings- og avslutningsseremoniene for de XVII Olympiske vinterleker på Lillehammer 1994 som var regissert av Bentein Baardsen og produsert av Dag Alveberg. 40 000 publikummere tok turen til Lysgårdsbakken (skihoppanlegget) den 12. og 27. februar og de to seremoniene ble overført til 2 milliarder TV-seere fra hele verden. Ifølge medieforsker Henrik Bastiansen, var åpningsseremonien for OL på Lillehammer en av NRKs beste fjernsynsproduksjoner noen sinne.

Den olympiske ild ble tent av kronprins Haakon, etter at den ble brakt til arenaen av Stein Gruben med et skihopp. Lekene ble offisielt åpnet av kong Harald V. Den olympiske ed avlagt av Vegard Ulvang på vegne av utøverne. Konferansierer under begge seremonier var Liv Ullmann og Thor Heyerdahl.

Et av de større prosjektene i seremoniene var folkelivsekvensen. Mer enn 155 forskjellige bunader og folkedrakter ble presentert under innmarsjen. Dette var det meste som noensinne var samlet i Norge. Deltakerne kom fra hele landet og representerte sin region takket være et større sponsorsamarbeid med lokale bedrifter fra hver enkeltes region.

Lekene ble erklært offisielt avsluttet av IOCs president Juan Antonio Samaranch under avslutningsseremonien 27. februar som også betegnet de olympiske leker på Lillehammer som «the best Olympic Winter Games ever».