(2002 – 06)
PROSJEKTLEDELSE, TURNÉLEDELSE

jazmyne_710x350
Jazzdamer uten skjegg

Hun er internasjonal, feminin og tar deg med på en musikalsk reise mellom to ytterpunkter – Nordkapp og Kapp det Gode Håp. JAZMYNE – et samarbeid med 12 profesjonelle kvinnelige jazzmusikere fra Danmark, Norge, Sverige og Sør-Afrika.

Fra 4 ulike land og 2 ulike kontinenter, kombinerer kvinnene i JAZMYNE det nordiske og afrikanske med elektronika, loops og dagens jazzuttrykk i en fargerik utveksling mellom to ytterpunkter – Nordkapp og Kapp det Gode Håp. Lytteren blir tatt med på en musikalsk reise gjennom et unikt lydbilde som spenner fra følsomt og nært til pulserende og groovy.

JAZMYNE er forankret gjennom et bredere engasjement i verdenssamfunnet og har i likhet med FN’s millenniumsmål å;
• utveksle profesjonell kunstnerisk kompetanse innenfor musikk
• promovere likestilling mellom kjønn og styrke kvinners selvbilde og posisjon ved å fokusere på deres erfaringer, kulturelle bakgrunn og arv samt deres ekspertise innenfor kunsten
• inspirere og støtte unge talenter samt bidra til at flere kviner inkluderes i den mannsdominerte musikkindustrien
• benytte musikk og kulturelt samkvem i kampen mot/informasjonsarbeidet rundt HIV/AIDS
• bygge broer mellom de etniske grupperingene sort, farget og hvit.

En kulturutveksling med konserter og workshops ble organisert og gjennomført I Sør-Afrika i 2003 hvor JAZMYNE delte scene med Huge Masekela, Jonathan Butler og Amamphondo til stormende jubel og strålende kritikker under ”Jazzathon” i Cape Town. Så fulgte en Nordisk turné hvor bandet i norsk presse fikk terningkast 7 med beskjed om å ”komme fort tilbake”! De har holdt en rekke workshops og samfunnsengasjementet er stort. JAZMYNE arbeider med HIV/AIDS-problematikk, samt med fokus på kvinner i musikkmiljøet, som kan trenge både inspirasjon og konkrete tips i et svært mannsdominert miljø.

JAZMYNE er:
Gloria Bosman, Sør-Afrika (vokal), Mocci Ryen, Norge (vokal), Kelly Bell, Sør-Afrika (trombone), Hildegunn Øiseth, Norge (trompet og flygelhorn), Shannon Mowday, Sør-Afrika. (bariton og tenor sax, bass klarinett), Anne Dueholm, Danmark (tenor, alt og sopran sax), Karin Hammar, Sverige (trombone), Thandi Swaartbooi, Sør-Afrika (vokal, perkusjon), Melissa Van Der Spuy, Sør-Afrika (piano), Ingrid Kindem, Norge (programmering, keyboards), Ida Gormsen, Danmark (bass) og Clara Kempff, Sverige (trommer).