(2005 – 07)
PROSJEKTLEDELSE, TURNÉLEDELSE

fryd_710x350
Fryd

Arktiske lydbilder med en smak av Østen!

Ensemblet FRYD henter inspirasjon fra norsk folkemusikk og norrøn mytologi, og søker å fortelle om vår frodige kulturarv gjennom moderne musikk og sangtekster.

FRYD så dagens lys i forbindelse med en opptreden i Pakistan i Mars 2005 i regi av Telenors kulturprogram. De tre norske kvinnelige musikerne møtte stor forundring og interesse under sin første opptreden i Islamabad ikke minst gjennom sitt samarbeid med det Pakistanske pop-bandet FUZÖN. Forundring fordi samarbeid mellom kvinnelige og mannlige musikere er meget kontroversielt i muslimske land og det innenfor rytmisk musikk er uvanlig at menn og kvinner samarbeider på lik linje. Interesse fordi i FRYDs musikk finnes mange paralleller mellom ragaer og norske skalaer, likheter mellom bhangra og halling, benjo – langeleik, harmonium – torader, dhol-drums og slåttetrommer.

FRYD har åpnet World Performing & Visual Arts festival i Lahore, hatt konserter i Islamabad, Lahore og Karachi, opptrådt hele 3 ganger for President Pervez Musharraf som under en tale i forbindelse med KARA Film Awards roste de norske musikerne. Under sine turneer i Pakistan har FRYD gjort en rekke innspillinger i Folk Audio Recording Studio i Lahore hvor legendariske Ustad Nusrat Fateh Ali Khan gjorde mesteparten av sine innspillinger. FRYD har også samarbeidet med en rekke profilerte Pakistanske musikere innenfor pop og klassisk musikk; FUZÖN med Shafqat Amanat Ali, Imran Momina og Shallum Xavier (som vant pris for beste sang og beste video under Pakistani Music Award 2005), Chand og Sooraj Khan (sønner av Ustad Hussain Bukhsh Khan), Ustad Shabbir Hussain Khan, Bakar Abbas, brødrene Gonga & Mithu Sain (Dhol mestre) og Najam Sheraz.
FRYD var hovedartisten på TV-selskapet HUM-TVs (et av Pakistans største privateide TV-selskap) nyttårskonsert ”Galaxy Music Concert 2005” og har blitt intervjuet i flere pakistanske TV-kanaler og aviser. ARY TV, GEO TV og HUM TV har alle meldt sin interesse om å lage dokumentar om FRYD og deres samarbeidspartnere i Pakistan.

FRYD består av Mocci Ryen (vokal), Hildegunn Øiseth (trompet, bukkehorn) og Ingrid Kindem (keyboard, programmering) som har samarbeidet med en rekke internasjonale musikere og turnert i Asia og Europa.

Fryd